Járdaépítés és gyalogosátkelő létesítése a József Attila utcában

2013. április 19. péntek

Tisztelt Csomádi Lakosok!

Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy a József Attila utca bal oldalán lévő járda, a Kossuth út elején a Táncsics közig új járda szakasz, illetve két gyalogátkelőhely építését Csomád Község Önkormányzata megrendelése alapján a megbízott kivitelező 2013. április 24-én megkezdi.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt., mint a közút kezelője, adja ki az engedélyt az út és járdák építésére. A téli időjárás elhúzódása miatt az építés megkezdése csak mostantól engedélyezett.

A nagy forgalmú József Attila utca gyalogos forgalmának biztonságossá tétele érdekében már régóta terveztük a járda felújítását, újabb szakaszok kiépítését. Sajnos pályázati lehetőség nem adódott, így teljes egészében önerőből valósítja meg a beruházást a Csomádi Önkormányzat.

A járda építése során a helyenként meglévő különböző burkolatú és minőségű járdaszakaszok elbontásra kerülnek és a teljes hosszon új viacolor burkolatú járda kerül megépítésre.

Az építés során időlegesen forgalomkorlátozás szükséges lehet, amely korlátozás időtartamát a kivitelező csak minimális mértékben veheti igénybe.

A kivitelezési munkák elősegítése mielőbbi befejezésen érdekébe kérem a korlátozás tudomásulvételét.

Az Önkormányzat megállapodott az építési munkák kivitelezőjével és műszaki ellenőrével, hogy a járda építésével érintett tulajdonosok az építési és kivitelezési munkákkal kapcsolatosan felmerülő kérdéseikkel, észrevételeikkel közvetlenül a nevezettekhez fordulhassanak a felmerült problémák minél gyorsabb megoldása érdekében.

A kivitelezés műszaki vezetője:   Varjas Zoltán

Telefonszáma:                         06-70-333-1988

A kivitelezés műszaki ellenőre:    Palotás Árpád

Telefonszáma:                         06-30-587-8763

 

A beruházással kapcsolatban felmerülő kérdésekben én is szívesen állok rendelkezésükre.

Csomád, 2013. április 18.

Klement János
polgármester