Hirdetmény: változások a vasúti közlekedésben

2013. augusztus 30. péntek

A váci vasútállomás átépítése – többek között – Csomád vonatközlekedését is befolyásolja, és ezúton szeretnénk Önöket tájékoztatni, milyen változásokra kell számítaniuk. A módosított menetrendek itt és itt elérhetők. Alább pedig a KTI munkatársának Klement János polgármester úrhoz eljuttatott levele olvasható.

Tisztelt Polgármester Úr!


2013. szeptember 16-tól megkezdődik Vác állomás átépítésének következő üteme, amely már a személyszállító vonatok menetrendjének módosítását is szükségessé teszi. Az állomás vágányhálózatának és peronjainak átépítése várhatóan 2015 nyarán, a vasúti biztosítóberendezés cseréje pedig 2015 végéig fejeződik be.

Az átépítés során – egyebek mellett – megújulnak az állomás utasforgalmi létesítményei (utascsarnok, pénztárak, peronok), korszerű, a peronok biztonságos megközelíthetőségét biztosító aluljáró, illetve liftek épülnek, valamint összesen mintegy 350 parkolóhely és 66 db kerékpártároló létesül.

 

71. sz. (Budapest - Veresegyház - Vác) vasútvonal

Budapest felől

az összes vonat CSAK Vác-Alsóvárosig közlekedik, a vonatok NEM ÉRINTIK Vác állomást. Vác-Alsóváros és Vác állomás között a 70. sz. vonalon közlekedő vonatokkal lehet utazni, amelyekre közvetlen csatlakozás biztosított,

a személyvonatok 4 perccel később, minden óra 4. percében indulnak a Nyugati pályaudvarról,

a munkanapokon délután közlekedő gyorsított vonatok 3 perccel korábban, 13.31, 14.31, 15.31, 16.31, 17.31 és 18.31 órakor indulnak a Nyugati pályaudvarról.


Budapest felé

az összes vonat Vác-Alsóváros megállóhelyről indul, a vonatok NEM ÉRINTIK Vác állomást. Vác állomás és Vác-Alsóváros között a 70. sz. vonalon közlekedő vonatokkal lehet utazni, amelyektől közvetlen csatlakozás biztosított,

a személyvonatok és a munkanapokon a reggeli órákban közlekedő gyorsított vonatok menetrendje Vác-Alsóváros és Rákospalota-Újpest között változatlan.

 

A tájékoztató anyag a 2013. szeptember 16. és november 22. között érvényes vágányzári menetrend legfőbb változásait összegzi a Hivatalos Menetrendben szereplőkhöz képest.

A vágányzári menetrend letölthető a MÁV-START Zrt. honlapjáról

valamint aktualizálásra került a MÁV-START Zrt. online menetrendi keresője is www.elvira.hu.

 

Kérjük Önöket, hogy a fent részletezett információkat – tekintettel a menetrendben bekövetkező jelentős mértékű változásokra – az utazóközönség számára, a rendelkezésükre álló kommunikációs csatornákon kiemelt figyelemmel eljuttatni szíveskedjenek.

A módosított menetrendet a csatolt hirdetmény is tartalmazza.

 

Üdvözlettel:

 

Szabó Katalin

Önkormányzati és társadalmi kapcsolatok referens

 

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft.
Személyközlekedési Igazgatóság
1119 Budapest, Thán Károly u. 3-5.
Tel.: 06/1/371-5897
Mobil: 06/30/600-60-98
E-mail: szabo.katalin@kti.hu
Web: www.kti.hu