Az Csomádi Művelődési Ház felvételt hirdet alakuló mazsorett és zászlóforgató csoportjába!

2013. szeptember 8. vasárnap

Hazánkban egyre népszerűbb mozgásfajta a mazsorett. A táncos mozgás mellett a mazsorett bottal vagy pomponnal látványos elemeket is bemutató műfaj egyaránt szórakozás és komoly sport. A növendékek a próbákon a sok kihívás elé néznek melyekkel testük és értelmük együtt fejlődik.

A foglalkozások szeptember végén vagy október elején indulnak a Művelődési Házban, minimum 10 fő jelentkező részvételével.

 

Érdeklődni és jelentkezni lehet: Salamonné Marikánál a +36-28/366-785 telefonszámon vagy a muvhaz@csomad.hu e-mail címen.

Személyesen: a művelődési ház munkatársainál a nyitvatartási időben.

A foglalkozások minden héten kedden 17 órától 18.30-ig tartanának.


A foglalkozás díja: 5000 Ft/fő/hó/heti másfél óra


8 éves kortól várjuk a jelentkezőket, lányokat a mazsorett, fiúkat a zászlóforgató csoportba.

 

kep.png
Mazsorett lányok és zászlóforgató fiúk

 

Hazánkban egyre népszerűbb mozgásfajta a mazsorett. A táncos mozgás mellett a mazsorett bottal vagy pomponnal látványos elemeket is bemutató műfaj egyaránt szórakozás és komoly sport. A növendékek a próbákon a sok kihívás elé néznek melyekkel testük és értelmük együtt fejlődik. A táncos mozgásképzés egyaránt épít a klasszikus és jazz balett elemekre a szalon és latin táncok lépéseire valamint a divattáncok mozgásformáira. A gyerekek már kisiskolás korban elkezdhetik a felkészülést. A játékos foglalkozások előkészítik az eszközkezelést, a csoportban való mozgást. Később az összetettebb koreográfiák már a táncos mozgásformákra építenek, fejlesztik a kéz-láb koordinációt, a ritmusérzéket. A „nagyok" összeállításait, magasra dobott botok, akrobatikus figurák és látványos, testen pörgetett bottechnikák jellemzik. Elsősorban a fiúk figyelmét hívnánk fel a zászlóforgató csoportra. Önálló gyakorlatokkal és a lányokkal közösen is készülhetnek fellépésekre.


Bittera Zsuzsa
mazsorett oktató