Tájékoztatás önkormányzatoknak az előre fizető mérőről

2012. november 27. kedd

Tisztelt Önkormányzat!

Hivatkozással a közöttünk létrejött Együttműködési megállapodásra, jelen levelünkben szeretnénk Önöket tájékoztatni a megállapodás mentén történő előre fizetős mérő támogatásból történő feltöltésének lehetőségéről, módjáról.

Hogyan igényelhetnek az ügyfelek előre fizető mérőt?

Az előre fizető mérő igénylésére személyesen kerülhet sor bármely ügyfélszolgálati irodánkon, ahol egy Nyilatkozat kitöltése szükséges. A mérő szerelési díjának, illetve az első feltöltő kód összegének beérkezését követően az elosztói engedélyes szereli fel a felhasználási helyre a mérőt. Amennyiben szociálisan rászorulóként nyilvántartásban vett védendő fogyasztó jelzi előre fizetős mérő felszerelésére vonatkozó igényét, abban az esetben a mérő illetve annak szerelési költsége az elosztói engedélyest terheli (jelenleg a normál mérő előre fizető mérőre történő cseréjének díja bruttó 18.434 Ft), tehát az ügyfélnek csak az első feltöltés összegét (2500 Ft-ot) kell kifizetni, ami akár támogatásból is történhet. Ezen mérő felszerelésével elkerülhető az érintett ügyfelek további eladósodása, hátralék felhalmozása. Emellett lehetőség nyílik a meglévő hátralék részleteiben történő rendezésére, anélkül, hogy szüneteltetésre (kikapcsolásra) kerülne a szolgáltatás.

 

A mérő további feltöltése

Támogatásból

Az önkormányzatok által átutalt támogatások összegének illetve a hozzá kapcsolódó analitika beérkezését követően az ELMŰ-ÉMÁSZ Ügyfélszolgálati Kft. kigenerálja a feltöltő kódot. A feltöltő kódot tartalmazó számla postázásra kerül a fogyasztó részére. 

A támogatottak listáját tartalmazó excel táblázatokat (a 63/2006.(III.27.) Korm. rendelet 21.§-ának (3) bekezdésében meghatározottak alapján – a 14. számú melléklet szerinti formátumban) a következő e-mail címre szíveskedjenek küldeni:

 

                                  kmo.tamogatas@elmu.hu

Ügyfél által saját befizetésből

  • Ügyfélszolgálati irodáinkon az ügyfélnek lehetősége van az ügyfélszolgálati iroda pénztárában bankkártya segítségével előre befizetni a kívánt villamos energia mennyiséget – készpénzes befizetés nem lehetséges –, vagy az előzetesen befizetett postai csekkel töltőkódot igényelni.
  • Telefonos ügyfélszolgáltunkon keresztül a befizetést igazoló csekk elfaxolásával, vagy előzetesen történő átutalással történhet, amennyiben a befizetett összeg már beérkezett hozzánk.
  • Hamarosan a feltöltés lehetségessé fog válni országszerte újságárusoknál és bizonyos benzinkutaknál is.

 

Amennyiben további kérdésük merül fel a megállapodással, támogatások utalásával kapcsolatban állunk rendelkezésükre az alábbi elérhetőségeinken:

 

Lakó Katalin                       tel: 06-1-238-1115      email: katalin.lako@elmu.hu

Olláriné Hódosi Rózsa     tel: 06-1-238-1093      email: rozsa.hodosi@elmu.hu

 

Üdvözlettel:

 

Lakó Katalin

ügyfélszolgálati előadó

Követelés menedzsment osztály

 

ELMŰ-ÉMÁSZ Ügyfélszolgálati Kft.

1133.Budapest, Váci út 76.

Tel.: (+36) 1/238-1115

Fax: (+36) 1/238-1060

E-mail: katalin.lako@elmu.hu

Cégnév: ELMŰ-ÉMÁSZ Ügyfélszolgálati Korlátolt Felelősségű Társaság

Rövid cégnév: ELMŰ-ÉMÁSZ Ügyfélszolgálati Kft.

Székhely: 1133. Budapest, Váci út 76.

Bejegyezte: Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság

Cégjegyzékszám: 01-09-874155

Adószám: 13805252-2-44