Hirdetmény

2019. augusztus 28. szerda

Tisztelt Adózó!

A 2019. márciusban kiküldött értesítők mellé 2 db csekket mellékeltünk, mivel a második félévi befizetési határidő előtt értesítő NEM kerül kiküldésre.

Felhívom a figyelmét, hogy a második félévi adó befizetési határideje 2019. szeptember 16.

A Gépjárműadót Csomád Község Önkormányzatának Gépjárműadó számlájára 11742094-15441764-08970000 kell teljesíteni. Utalás esetén kérjük a közleménybe a Mutató számot feltüntetni.

Az adózó a fizetési határidő elmulasztása esetén az esedékesség napját követő naptól a megállapított adó összege után késedelmi pótlékot is köteles fizetni. A késedelmi pótlék mértéke minden naptári nap után a késedelem, illetve az esedékesség előtti igénybevétel (felszámítás) időpontjában érvényes jegybanki alapkamat 5 százalékponttal növelt mértékének háromszázhatvanötöd része.

Azok az adóalanyok, akik gépjárművük után 2019. január 1-től váltak adókötelessé, illetve akik már az előző időszakban is adóztak gépjárművük után, de 2019. január 1-től a gépjárműadóról szóló 1991. évi törvény 7.§. (1) bekezdés szerinti változik az adójuk mértéke, hogy a fizetendő adójukról külön határozatot fognak kapni, melynek kézhezvételtől számított 30 napon belül lehet pótlékmentesen befizetni a gépjárműadót.

A Gazdálkodó szervezetek és Egyéni vállalkozók elektronikusan tudják lekérni az adószámla egyenlegüket. Az adóegyenleg lekérdezéséről szóló részletes tájékoztatónak ide kattintva éri el.

Ehhez előzetesen be kell jelenteniük az adóhatósághoz a képviseletre jogosulta(ka)t.

A bejelentéshez szükséges nyomtatványok:

képviselő bejelentése e-ügyintézéshez

meghatalmazás - jogi személyek

meghatalmazás - magán személyek

 

Tisztelettel:

Adóhatóság