Lakossági Tájékoztató

2014. szeptember 16. kedd

Nagy örömmel tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot a községben, folyamatban lévő beruházásokról:

1. "Esőzések hátráltatták a bölcsőde építését
A „KMOP-4.5.2-11-2012-0024 KÓDSZÁMÚ ÚJ BÖLCSŐDE LÉTESÍTÉSE CSOMÁDON” elnevezésű pályázat keretében az építési beruházás befejezésének határideje 2014. szeptember 10-re módosult.

Az uniós pályázaton nyert bölcsőde eszközbeszerzésre bruttó 30 MFt-ot az Önkormányzat, ennek 10 %-a önerő. A közbeszerzési eljárás keretében az ajánlatokat a gazdasági szereplők 09. 01-én benyújtották. Elbírálásuk folyamatban van. Bízunk benne, hogy a közbeszerzési eljárás eredményes lesz és megkezdődhet a Bölcsődénk berendezése, felszerelése, majd a birtokbavétel is.

A bölcsődeépítés mellet több létesítmény építése is folyamatban van, melyek egy részéről már a Csomádi Hírharang téli számának mellékletében is látványterveket mutattunk be.

Játszótérről kép itt:
2. A Templom utcai játszótér beruházására lefolytatott közbeszerzési eljárás I. fordulója eredménytelen volt. Kiírásra került a II. forduló, mely jelenleg a benyújtott pályázatok hiánypótlási szakaszában van.

Napelemről kép itt:
3. KMOP-3.3.3-13-2013-0013. sz. Uniós pályázaton Napelemes rendszer telepítése Csomádon beruházásra, 100 %-os támogatással bruttó 57.912 eFt-ot nyert Önkormányzatunk. A napelemek által megtermelt áram az Óvoda és Iskola áramellátását biztosítja. Az ezen felül termelt áram értékesítésre került az Áramszolgáltató felé. A közbeszerzési eljárás a pályázatok bírálati szakaszában van.

Egészségház kép itt:
4. A Faluközpont építése I. ütemeként, az Egészségház beruházás közbeszerzési eljárása folyamatban van. Az adóság konszolidációval nem érintett önkormányzatok támogatása címén kapott 20 MFt-ot erre a beruházásra fordítjuk.

5. A József Attila és Táncsics utcai buszperonok építése engedélyezési szakaszában a Szakhatóságok egyeztetése folyamatban van.

6. Elindult a Ravatalozó felújítása, túlnyomó részben társadalmi munkában, melyben a civil szervezetek ajánlották fel segítségüket.
Az anyagköltséget az Önkormányzat biztosítja.

A Lakossági Tájékoztatót pdf formátumban is megtekintheti, letöltheti, ha ide kattint.